Sari la conținut

Dragoste cu năbădăi între Dăncilă și Iohannis: Să își aducă aminte că încă este președintele în funcție

La ceas de seară, Viorica Dăncilă îl atacă pe Klaus Iohannis: ne-am obișnuit deja. Premierul îl acuză din nou pe președinte de ipocrizie și de blocarea Guvernului, de data aceasta cu o mână de ajutor de la Curtea Constituțională, care i-a oferit premierului în motivarea admiterii conflictului Guvern-Președinție mai multe arme letale:

Astfel, Dăncilă îi cere lui Iohannis să numească miniștrii interimari imediat citând argumentele CCR, care motivează că „numirea de urgență a miniștrilor interimari se justifică prin imperativul de ordin public reprezentat tocmai de interesul asigurării continuității funcționării ministerelor” și că modificarea „compoziției politice a Guvernului nu poate reprezenta un argument valid pentru refuzul numirii, de către președintele statului, a miniștrilor interimari la propunerea prim-ministrului”.

Așadar, CCR dă dreptate Guvernului: președintele a încălcat flagrant Constituția. Îi cer președintelui să numească miniștrii interimari imediat. Nu „de îndată”, pentru că am văzut cu toții ce înseamnă asta la Klaus Iohannis. Îi cer, de asemenea, așa cum a decis Curtea, să motiveze în scris respingerile făcute, așa cum era normal încă de la început. Să ia o scurtă pauză de la poze, lansări de carte și ședințe de campanie la sediul PNL și să își aducă aminte că încă este președintele în funcție și că are atribuții constituționale pe care este obligat să le și exercite, a afirmat prim-ministrul într-o declarație de presă.