Sari la conținut

[Reacții] Rovana Plumb a picat la votul europenilor. Cum se bucură Opoziția

Rovana Plumb a fost respinsă astăzi în Comisia Juridică a Parlamentului European cu 15 voturi împotrivă, pe fondul unui conflict de interese cu privire la un împrumut de 800.000 lei al acesteia.

La scurt timp, întreaga Opoziție a reacționat la veste, aproape la unison:

Liderul PNL, Ludovic Orban, a cerut ca viitoarea propunere din partea României să fie făcută doar cu acordul președintelui Klaus Iohannis și al Parlamentului. „Propunerea Guvernului condus de Viorica Vasilica Dăncilă pentru funcția de comisar european în persoana Rovanei Plumb a făcut România de rușine în Europa.”

Victor Ponta a scris pe Twitter „Ce rușine pentru România”

Dragoș Tudorache (PLUS) a spus că „Ppentru șefa PSD, interesele meschine, de partid, sunt mai importante decât imaginea României. Știa că prin nominalizarea Rovanei Plumb va face rău țării, dar nu i-a păsat.”

Alianța USR-PLUS „PSD a vrut să exporte corupția în Europa și s-a făcut de râs. (…) PSD a arătat că nu dă doi bani pe un criteriu de bază pentru ocuparea funcțiilor publice.”

Dan Barna a cerut președintelui Klaus Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar european din partea României. „Încăpățânarea dvs, dnă Viorica Dăncilă, să mențineți nominalizarea Rovanei Plumb, deși inclusiv colegii mei europarlamentari v-au avertizat că nu va trece din cauza problemelor de integritate, a făcut din nou ca România să fie oaia neagră a Europei”, a declarat acesta.

Și fostul partener de guvernare al social democraților, partidul ALDE, a reacționat azi prin senatorul Ion Popa, care a spus că „România a trăit azi o mare rușine la nivel european din cauza încăpățânării și a modului în care premierul Dăncilă înțelege să facă politică și să guverneze țara.”