Sari la conținut

Iohannis a găsit în sfârșit replica la decizia CCR pe Referendum: „Nu e nicio tragedie”

Președintele Klaus Iohannis a reacționat într-un târziu la decizia Curții Constituționale, care a respins cu unanimitate de voturi propunerile PNL, USR, PSD și ALDE de revizuire a Constituției în sensul introducerii amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție.

Șeful statului a spus că nu e nicio tragedie că „anumite propuneri” din proiectele de modificare a legii fundamentale au fost invalidate de judecători, pentru că Parlamentul nu va mai putea niciodată să legifereze amnistia și grațierea corupților. Mai mult, întrebarea propusă de președinte pentru Referendum nu a vizat instituirea acestei interdicții în Constituție, ne spune Iohannis.

Dacă până acum nu a fost clar că pisica moartă este aruncată cu totul în curtea PSD-ALDE, președintele subliniază:

Pentru implementarea rezultatelor Referendumului este nevoie în primul rând de voință politică (…) Voința politică a PSD de a-i proteja exclusiv pe corupți, invalidată la Referendum, este cea care a generat amputarea legislației penale și a Legilor Justiției și de aceea o voință politică pusă în slujba intereselor cetățenilor este cea care poate să transpună în legislație acest Referendum.

Partidele, din Opoziție sau de la Putere, au serios de lucru: „pur și simplu” au fost invitați de președinte să vină cu alte variante a legislației care să respecte „vocea poporului”.