Sari la conținut

Limbaj subOrban la PNL: PSD este partidul care lovește mișelește sub centură, ca un derbedeu

ludovic-orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, o „somează” după obicei pe Viorica Dăncilă să implementeze recomandările GRECO, ale Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene pentru a corecta „mizeriile pe care PSD le-a generat, inclusiv prin desființarea acestei Secții Speciale devenită o Secție de Miliție Politică împotriva magistraților”.

Acesta menționează că liderul PSD nu are scăpare în acest moment, fiind obligat să transpună în legislație TOATE recomandările primite din partea forurilor internaționale.

Toate instituțiile europene și forurile de experți recunoscute la nivel internațional spun același lucru, la unison. Legile Justiției trebuie corectate pentru că încalcă principiile și valorile europene referitoare la funcționarea statului de drept.

Orban a strecurat și un ultimatum la adresa Guvernului PSD-ALDE: decizia de a nu da curs solicitării de a modifica legile Justiției echivalează cu adoptarea unei poziții anti-europene, anti-occidentale, și împotriva intereselor românilor, a precizat acesta.

În opinia președintelui liberal, PSD este practic un partid care, după ce este doborât în alegeri, se ridică și „lovește mișelește sub centură, ca un derbedeu care nu-și poate reprima apucăturile de interlop”. Deși a făcut referire la 26 mai, pare că domnul Orban nu vrea să renunțe totuși la discursul atât de convenabil din campania electorală pre-europarlamentare și nici la temele de atac care le-au adus liberalilor primul loc în alegeri:

În opinia domniei sale, premierul se comportă „ca și cum este pilotată în continuare de Liviu Dragnea și grupul său de infractori, care domină decizia la nivelul PSD. Aceeași atitudine, aceleași metehne, aceleași obiective ilegitime pentru protejarea celor certați cu legea.”

Dacă a mers o dată atât de bine, n-ar putea să funcționeze și în perspectiva prezidențialelor?

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura