Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 24 Iunie 2019

> Sute de membri ai PNL Bucureşti (însumând, așa cum spun chiar ei, peste 2500 de ani de vechime în partid) au semnat o scrisoare în care îi solicită lui Rareş Bogdan preluarea conducerii locale a partidului. Ludovic Orban urmează să anunțe mâine cine va fi șeful PNL București, însă aparent Rareș Bogdan nu se află pe listă. 

> Asociația Forumul Judecătorilor din România a cerut astăzi Guvernului ”să autorizeze publicarea imediată a Raportului GRECO cu privire la impactul modificărilor aduse legilor justiției asupra politicilor anticorupție din România”. Prin raportul GRECO i se cerea României – printre altele – desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor comise de magistrați, care pune în pericol independența justiției.

> Gheorghe Ialomițianu, fost ministru al Finanțelor Publice, a demisionat astăzi din PNL, argumentându-și decizia cu faptul că, deși era invitat la acțiunile mari ale partidului, nu interesa pe nimeni experiența sa și nu se ținea cont de ea.

> Marian Neacșu, fost membru PSD și actual membru Pro România, este susținut de social democrați pentru funcția de vicepreședinte al ANRE. Neacșu a fost exclus din PSD după ce a semnat scrisoarea prin care i se cerea lui Liviu Dragnea să demisioneze din fruntea partidului. 

> Comisia de la Veneția a publicat un nou raport cu privire la România. Prin acesta, critică încă o dată înființarea și modul în care funcționează Secția specială de anchetare a magistraților care ”ar putea deveni un obstacol în fața luptei anticorupție”. Mai mult, Comisia solicită Guvernului ”să limiteze drastic folosirea ordonanțelor de urgență”, acte normative care ”ar trebui să fie măsuri excepționale”, dar care însă au ”devenit o rutină”.