Sari la conținut

Protestul AUR în Capitală | Câți oameni au participat

Partidul lui George Simion, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), a organizat sâmbătă, pe 6 mai, un protest în București. Participanții s-au întâlnit în fața Palatului Parlamentului, după care s-au deplasat de la Parcul Izvor până la Arcul de Triumf, trecând prin fața clădirii Guvernului, făcând opriri și la sediile PNL și PSD.

Estimările privind numărul participanților au variat de la 20.000, potrivit organizatorului, George Simion, la câteva mii de oameni, potrivit TVR, HotNews.ro și Libertatea. Estimările G4media.ro au ajuns la „peste 10.000 de oameni”, număr care ar fi fost confirmat de forțele de ordine, potrivit sursei.

Protestatarii au cerut demisia Guvernului și și-au exprimat nemulțumirea privind câteva proiecte legislative, printre care și PLx-145, un proiect de lege care „reglementează cadrul legal privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie”, potrivit textului legislativ.

Suntem foarte mulţi oameni. O manifestaţie record. Probabil, cea mai mare manifestaţie din ultimii ani. Apărăm România. Vă zic pentru ce protestăm: apărăm copiii, luptăm pentru bogăţiile ţării, nu vrem să vindem companiile la străini. Luptăm să oprim aceste proiecte antinaţionale. Dacă nu oprim aceste legi, România va fi vândută pe veci. Sunt cu mult peste 10.000 de oameni. Televiziunile vor da distorsionat mesajul nostru. La televiziuni vor spune minciuni despre mitingul nostru. Vom merge către PSD şi PNL să retragă legile antinaţionale. Or să încerce mulţi să ne denigreze, să ne facă dosare. Nu ne vindem ţara, acesta este mesajul. Dacă nu aveam reţelele de socializare, eram deja arestaţi, a declarat liderul AUR, George Simion, într-un material video transmis live pe o rețea de socializare, potrivit Agerpres.

*Foto: facebook.com/george.simion.unire