Sari la conținut

Băsescu n-are cu cine: „N-aș vota cu Dan Barna (…) Mi s-ar usca mâna dacă aș vota PSD”

Traian Băsescu a vorbit astăzi pe-ndelete și pe șleau despre alegerile prezidențiale din această toamnă, în care românii vor avea de ales, după toate aparențele, ne spune acesta, între Dan Barna și Klaus Iohannis.

Rămâne de văzut ce se întâmplă în PSD, unde este un adevărat spectacol, precizează fostul președinte, care afirmă că social democrații vor intra în cursa pentru prezidențiale cu Viorica Dăncilă.

Nici nu poate fi altfel. (…) E un moment dificil pentru PSD și nu are decât varianta tradițională, ca președintele partidului să intre în arenă, a declarat Băsescu, adăugând că Dăncilă e singura care poate mobiliza partidul, fiind președintele ales al social democraților.

Pentru alegători, fostul președinte consideră că mai atractiv va fi Dan Barna, care „dă impresia de ceva proaspăt, deși nu-i grozav de proaspăt, și el are destule contracte cu statul”.

Cert este, în opinia sa, că Iohannis are tot interesul să o aducă pe Viorica Dăncilă în turul II și să-l lase pe Barna în afară. Alternativa? Cu Barna în bătălia finală, Iohannis să aibă împotrivă și electoratul PSD, care „vor merge să-i plătească polița lui Iohannis”, dar și tineretul, care e o problemă pentru președinte.

Întrebat pe cine ar vota în turul II, acesta a răspuns savuros:

Datorită abordărilor lor neclare politic n-aș vota cu Dan Barna. (…) Nimic nu-i cert la ei. Dacă vă uitați, nu-i puteți defini politic. Nu știu dacă aș vota cu Iohannis, după ce am văzut cum se comportă grupul lor la Parlamentul European. Exclus (votul pentru Viorica Dăncilă, n.r). Mi s-ar usca mâna dacă aș vota PSD.