Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 29 Mai 2019

> Președintele UDMR, Porcsalmi Balint, a discutat despre numărul mare de voturi pe care le-a obținut partidul său la alegeri. Explicația sa a fost aceea că „și românii votează UDMR”, alegerea acestora putând reprezenta un protest față de partidele românești.

> La sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Curtea de Apel București a înregistrat dosarul privind stabilirea calității de colaborator al Securității pentru Traian Băsescu.

> Președintele interimar al Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu, a anunțat astăzi la tribuna plenului înființarea grupului parlamentar al Pro România. Victor Ponta amenințase pe facebook că, dacă nu se face acest lucru, va utiliza „cele mai dure și agresive căi legale pentru recunoașterea drepturilor constituționale”.

> Marcel Ciolacu este noul președinte al Camerei Deputaților, cu 172 de voturi pentru. Din partea PNL, USR și PMP a candidat Raluca Turcan, care a obținut 100 de voturi, iar din partea UDMR a fost Kelemen Hunor, care a fost votat de 20 de deputați. Ciolacu vine în locul lui Liviu Dragnea, care a fost încarcerat ca urmare a condamnării în dosarul angajărilor fictive.

> Senatorii USR au început strângerea de semnături pentru revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului. Decizia USR vine după ce Comisia Juridică a votat miercuri în favoarea cererii DNA de a permite cercetarea penală a lui Tăriceanu și ridicarea imunității acestuia.