fbpx
Sari la conținut

Sebastian Cucoș „fuge” în concediu înainte de #10august ca să nu fie schimbat

Sebastian Cucoș, fostul șef al Jandarmeriei Române înlocuit din funcție după evenimentele din #10august, pleacă în concediu exact înainte de protestul care va avea loc în această sâmbătă.

Gurile rele spun că „fuga” strategică a acestuia trebuie pusă pe fondul temerii sale de o posibilă schimbare din funcție. Îi poate înțelege frica oricine a urmărit campania de tăiere de capete și de curățire de instituții pe care a început-o PSD încă de la izbucnirea scandalului Caracal. De altfel, proaspăt retrogradat din funcția de Nr. 2 al Jandarmeriei Române pentru care nu i s-a prelungit mandatul, Cucoș s-a întors automat, conform legii, în mult mai modestul post de șef al Jandarmeriei Capitalei.

Strategia nu poate fi câștigătoare: legislația din România într-adevăr nu permite angajatorului (fie el și statul) să demită un angajat dacă acesta se află în concediu. Vestea proastă pentru Cucoș e că nu poate sta în vacanță la nesfârșit. Odată și-odată trebuie să se întoarcă în funcție… fie și ca să iasă direct din ea.