fbpx
Sari la conținut

Iohannis a făcut o „baie de mulțime” de 100 de oameni în Piața Universității

După 5 ani în care rareori românii au avut ocazia să-l vadă, darămite să și interacționeze cu președintele lor, Klaus Iohannis a ieșit în stradă să facă o baie de mulțime. Sigur, impropriu spus și mai mult decât indulgent se poate numi adunarea de astăzi „baie de mulțime”, dat fiind că la marele eveniment la care a participat primul om din stat împreună cu crème de la crème a dreptei românești nu erau decât… 100 de speriați care s-au adunat în jurul președintelui – cu un pic de malițiozitate întreb, câți dintre ei erau SPP-iști?

Președintele, obișnuit cu solitudinea olimpiană, a părut să se bucure totuși. „Ce lume multă, mă bucur tare mult” a spus acesta. Domnule președinte, mulți sunt cei care v-au acordat votul în 2014 și cu care nu ați reușit în 5 ani să stabiliți un dialog… a fost scurt timpul. Mulți sunt și cei care vă contestă meritele pentru un al doilea mandat – să fie motivul tocmai această permanentă tăcere?

Dezamăgitoare – iată cuvântul pe care îl căutați pentru a descrie prezența din Piața Universității, de la evenimentul de lansare a campaniei de strângere de semnături pentru candidatura dumneavoastră la prezidențiale.

Dezamăgitor, pentru noi de această dată, este și acest obicei pe care vi l-ați făcut, de a vă lipi de orice eveniment care aparține românilor ca să mai punctați niște voturi pentru dumneavoastră. Domnule președinte, dacă veți primi al doilea mandat din partea românilor, sfatul nostru este să ieșiți în stradă și pentru ei, nu doar pentru a vă face campanie electorală.

Nu-i uităm nici pe cei de la PNL, care dau dovadă de un cinism fără margini ignorând orice alte probleme de pe agenda românilor. Dacă la două săptămâni de la dispariția Alexandrei liberalii au ales să-și lanseze în cursa electorală candidatul la prezidențiale, iată că la un an de la protestele sângeroase din Piața Victoriei, preocupările lor țin tot de agenda electorală.